De Kracht Van Fruit Op De Werkplek

Gepubliceerd mrt. 17, 23
11 min read

Vers Fruit Op De Werkvloer En In De Zorg

Zoals je waarschijnlijk wel weet zit fruit boordevol super gezonde vitaminen. Deze vitaminen heb jij nodig voor een goede gezondheid. Wanneer je iedere dag voldoende vitamientjes binnenkrijgt, verhoogt jouw weestand en zul je minder snel ziek worden. Ga je voor een gezonde levensstijl, dan zorgt dat weer voor een betere prestatie, concentratie en vitaliteit.

Dit levert niet alleen blije en gezonde werknemers op, maar ook een belastingvoordeel voor je bedrijf. We leggen je uit hoe het werkt. Wanneer je fruitkisten beschikbaar stelt voor je werknemers op de werkvloer, valt het fruit onder de zogenoemde of ‘. Dat wil zeggen dat het geen invloed heeft op de vrije ruimte (1,2%) van de (WKR).

Dit maakt de kosten van werkfruit fiscaal aftrekbaar. Het is zelfs zo dat de kosten 100% aftrekbaar zijn en datzelfde geldt voor de btw. Wil je meer weten over het fiscale voordeel? En wil je weten hoe zit voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met je accountant! Gemak dient de mens.

Werkfruit - Groenten & Fruit

Vers Fruit Op WerkVerbeter De Gezondheid Van Medewerkers Met Fruit Op Het Werk

In plaats van een ongezonde snack kies je toch je eerder voor de gezonde optie. Fruit op het werk: Een slimme investering in de gezondheid van werknemers. Fruit is immers ook super lekker. Zeker wanneer het heerlijk vers is. Jij wilt je medewerkers natuurlijk het beste geven. Daarom bieden wij alleen fruit van de beste kwaliteit. In onze fruitkisten vind je voor een groot gedeelte streekproducten uit de regio.

Uiteraard is het duurzaam gekweekt. En dat zie, ruik en proef je! Bij De Toffe Peer is het mogelijk om een fruitkist uit te kiezen die perfect past bij jouw bedrijf. Je kunt de gewenste fruitkist heel gemakkelijk selecteren via onze webshop en vervolgend een gratis proefpakket aanvragen. Bij iedere fruitkist staat voor hoeveel personen deze is bedoeld en hoeveel fruitstuks hij bevat.

Fruit Op Je Werk! - Gewoon, Omdat Jij Ertoe DoetDe Voordelen Van Fruit Op Het Werk

Thuiswerken is niet voor iedereen even gemakkelijk. goedkoop fruit op het werk. Bedrijven werden gedwongen om te digitaliseren en werk op afstand mogelijk te maken en ook voor vele werknemers was het aanpassen. Ook voor jou? Dan hebben wij deze tips speciaal voor je opgesteld. Zo maak je van je thuisomgeving de perfect werkplek en blijf je zorg dragen voor jezelf.

Luxe Fruit Op Het Werk 50 Stuks

Zeker wanneer je in je vertrouwde omgeving werkt en dit dus voor veel afleiding kan zorgen. Maak daarom dus een duidelijke planning in tijdsblokken en werk je taken op deze manier één voor één af. Plan van tijd tot tijd ook eens een video meeting in of bel met je collega’s in plaats van te mailen.

Aangeraden is om elk uur een 5 minuutjes pauze te nemen. Fruit op het werk: Een welkome afwisseling van zoete snacks. Zo maak je je hoofd even leeg en kan je het komende uur er weer helemaal tegenaan - fruit zorginstelling. Door je concentratie op je werk even af te wenden, verhoog je je productiviteit na de pauze en raak je minder snel vermoeid.

Hiervoor kan je ook steeds een wekker of timer instellen. Zo vergeet je het zeker niet! Dit kan je doen door beweegmomenten in te plannen tijdens je kleine pauzemomenten, je lunchpauze of na je werk. Er zijn op Youtube verschillende ‘home workouts’ zonder fitnessbenodigdheden terug te vinden (fruit ouderenzorg). Zo krijg je in meestal 20 minuten je dagelijkse portie beweging voorgeschoteld (Kantoorfruit: Waarom het essentieel is voor gezonde werknemers).

Fruit Leveren Op Het Werk

Thuis is het nog verleidelijker om de “koekenkast” aan te vallen. Zorg er dus voor dat er genoeg gezonde alternatieven bij hand zijn. Hou ook thuis je fruitmand goed gevuld en kies voor gezonde tussendoortjes zoals fruit, snoepgroenten of een handje noten. Maak tijd voor de bereiding van een gezonde lunch.

Tip: Een aantal voorbeelden van gezonde tussendoortjes vind je hier! Wanneer je helemaal in je workflow zit, vergeet je wel eens genoeg te drinken. Gehydrateerd blijven is belangrijk voor je concentratie en focus. Zet een waterfles in het zicht en drink elke keer als ze je in het oog springt.

Er bestaan ook verschillende apps om je eraan te herrinneren genoeg water te drinken. Blijf niet te hele dag in je pyama zitten. Dit zorgt immers niet voor een gemotiveerd gevoel en tijdens een videocall is het ook niet erg handig. Je aankleden zou ook ee psychologisch effect hebben dat bij je voorbereiding hoort om je werkdag te beginnen.

Fruit Op Het Werk: Een Verfrissende Pauze

Zo kom je fris voor de dag én hou je het tegelijkertijd een beetje comfy. Niemand hoeft immers te weten welke broek je aan hebt. Als je tijdens het videogesprek niet hoeft op te staan tenminste..

Als je gezond eet, is dat niet alleen goed voor je lichaam, het helpt je ook mentaal fit te blijven. Let je minder goed op de juiste voeding dan teer je juist in op je energiereserves en loop je op termijn allerlei extra gezondheidsrisico’s, van overgewicht tot diabetes. Wat voor voedingspatroon werkt het beste om je hiertegen te wapenen? Voeding is een van de knoppen waar je aan kan draaien om je gezondheid positief te beïnvloeden.

“Elke keer als die omhoog schiet, wat gebeurt als je veel suikers binnenkrijgt, moet het lichaam aan het werk om die piek weg te nemen. Daarvoor maken we insuline aan, dat ervoor zorgt dat die suikers 'glucose' in het bloed opgenomen worden. Hier krijg je even energie van, maar het kost je lichaam ook veel energie als die insulinefabriek continu een boost krijgt.

Fruit Fiscaal Aftrekbaar

Naarmate je dit systeem meer uitput, loopt bovendien het risico op diabetes op – wat ook weer kwetsbaarder maakt voor andere ziektes zoals corona.” Los van dit ernstige scenario is gezonde voeding vooral van belang om energiek de dag door te komen. Fruit op het werk. “Een breed begrip dat niet in één recept te vangen is”, zegt Angelique.

Met als basistip: zorg voor een goede balans in eiwitbronnen, gezonde vetten en veel, het liefst verschillende, groenten. Drie keer per dag een maaltijd is een goede vuistregel. Dat betekent dus ook: zo min mogelijk snacken tussendoor. Want juist daarmee haal je steeds energie bij jezelf weg omdat je lichaam bezig is die gevulde koeken, chips en chocola te verwerken (Fruit op het werk).

Stel je ontbijt, lunch en avondeten liever zo samen dat je daar tot de volgende maaltijd op kan teren. Zonder steeds weer trek te krijgen. Je ontbijt hoeft niet heel uitgebreid te zijn. Wel is het belangrijk dat je je dag niet begint met veel koolhydraten want dat zijn allemaal suikers.

Voordelen Van Fruit Op Het Werk

Je krijgt er wel even een energiepiek van, maar die is snel uitgewerkt. En dan vraagt je lichaam al snel om meer. Een betere start maak je met een ontbijt dat duurzamere energie geeft. Daarvoor kan je het beste eiwitbronnen zoals een gekookt eitje, yoghurt met ongebrande walnoten combineren met lang verteerbare granen zoals havermout.

Wat fruit erbij is prima, maar kies liever niet voor alléén maar fruit (Fruit op het werk: Een gezonde snackoptie). Het oer-Hollandse idee van een gezonde lunch is: veel boterhammen met kaas, een glas melk en misschien een appeltje erbij. Mijn voorstel is om wat van de stapel boterhammen af te halen en de lunch aan te vullen met een gezonde salade zonder al te veel dressing of een portie rauwkost.

Fruit Op Het Werk: Een Verfrissende PauzeFruitbox Werk

Ook voor het avondeten geldt de vuistregel: eet zo veel mogelijk groenten. Het Voedingscentrum adviseert 300 gram groenten per dag, meer mag zeker. Verhoog je concentratie met fruit op het werk. Wees ook weer matig met koolhydraten, zeker als je weinig lichamelijke inspanning verricht op een dag. Als je heel actief bent, kunnen meer koolhydraten minder kwaad; die worden dan meteen verbrand zonder omgezet te worden in vet.

Fruit Op Het Werk Direct Van De Boer

Train uw medewerkers zodat zij hun werk ergonomisch verantwoord uitvoeren, bijvoorbeeld door een gezonde werkhouding aan te nemen of tiltechnieken te gebruiken, door te leren zich aan te passen en door beschikbare middelen ergonomisch verantwoord te gebruiken (zoals een zit-stabureau, een verstelbare stoel of onderarmsteun). Betrek alle medewerkers bij het creëren van een comfortabele werkomgeving waarbij de teams de verantwoordelijkheid krijgen gedeelde werkruimtes om de week op te ruimen.Daarnaast kan fruit op het werk ook helpen om het ziekteverzuim te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die regelmatig fruit eten minder vaak ziek worden dan werknemers die dat niet doen. Dit kan te maken hebben met de antioxiderende eigenschappen van fruit, die het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen om ziekteverwekkers te bestrijden.

Fruit op de zaak kan ook bijdragen aan een betere productiviteit. Fruit bevat namelijk glucose, dat de belangrijkste energiebron is voor de hersenen. Door regelmatig fruit te eten, krijgen werknemers dus een gezonde en natuurlijke energieboost die hen helpt om zich te concentreren en hun taken effectiever uit te voeren.

Fruit in de zorg kan op verschillende manieren worden aangeboden. Zo kunnen patiënten en bewoners bijvoorbeeld dagelijks een portie vers fruit krijgen, maar ook kan er fruit worden verwerkt in maaltijden of snacks. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende variatie en keuzevrijheid, zodat patiënten en bewoners kunnen kiezen uit verschillende soorten fruit.

Fruit in de zorg is dus niet alleen lekker, maar ook gezond en belangrijk voor een snel herstel en een goede gezondheid van patiënten en bewoners.

De voordeligste opties voor fruit in de zorginstelling

Het aanbieden van fruit in de zorginstelling hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende manieren om goedkoop fruit aan te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Een van de beste manieren om goedkoop fruit aan te bieden, is door gebruik te maken van seizoensfruit. Seizoensfruit is vaak goedkoper dan fruit dat buiten het seizoen is geteeld. Daarnaast is seizoensfruit ook vaak lekkerder en gezonder, omdat het verser en rijper is.

Een andere optie is om fruit in bulk te kopen. Dit kan vaak voordeliger zijn dan het kopen van individuele stukken fruit. Door bijvoorbeeld een grote hoeveelheid appels of bananen te kopen, bespaar je op de kosten per stuk en kun je dus meer fruit aanbieden voor hetzelfde budget.

Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van lokale boeren en producenten. Veel boeren bieden fruit aan tegen een scherpe prijs, omdat ze geen tussenpersoon nodig hebben en de kosten laag kunnen houden.

Meer van Gezondheid rivm

Navigation

Home

Latest Posts

Fruit Werk

Published Mar 27, 23
6 min read

Fysiotherapeut Zaltbommel

Published Mar 27, 23
6 min read